BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

06 Julai 2011


Hot Myspace Generators

Salam membe semua..Tingkayu sebab sudi nak bace..Dah alang2 nak bacekan,bace sampai abes okay?Heam2..Kisah niw aku suke ingat,sebab best gile ahh.Aku saje nak shared kat korang.Boleh kan?okay2!Jom bace ..

Startnye begini ....

Awak..
Firts time saye nampak awak mase tuh awak duduk sorang2 aje..
Tak ade sape nak berkawan dengan awak..
Pada hari esoknye sya nampak awak lagi..
saya cube nak bertegor..
Tapi awak macam sombong aje..
So saya berani kan diri untuk tegor awak..

Dalam-dalam kite berkawan..
Baru saya tahu yang awak niw memang baik dan bukan yang saya sangka kan..
Awak sebenarnye hensem sangat2..
Sebab itu lah budak2 yang lain tak nak berkawan dengan awak..
Ramai budak perempuan suke kat awak..
Tapi saya tak kisah,Sebab saya tahu awak tak akan kayan punye kan?

Dah berbulan2 kite berkawan..
Best sangat ! rase macam tak nak berpisah aje..
Pada satu hari tuh , ade budak permpuan tuh minat kat awak..
Tapi saya ingat kan awak tak akan layan die , sebab saya tahu sangat perangai awak..
Tapi saya salah,awak lebih layan die dari saya sekarang..
Awak lupe kan saya sudah..

Sedih sangat bile dari saya niw awak abaikan..
Sekarang awak selalu bersama die,awak nampak saya pown macam kite tak penah berkenal sebelum niw..
Awak mesra sangat dengan die,jelous saya tengok tau..
Awak dah langsung tak layan saya lagi macam dulu lagi..

Pada satu hari tuh,saya nampak budak perempuan tuh keluar dengan lelaki..
Saya ingatkan lelaki tuh awak..
Rupe2nye,Pakwe die.
Saya cube nak terangkan kat awak pasal kejadian yang saya nampak..

Malah awak marah saya!!
Awak kate saya cube nak rosakkan hubungan dieorang..
Hm,Awak tuduh saya yang bukan2..
Saya hanya berdiam diri,lalu pergi..

Sejak dari tuh,kami tak bertegor..
Pada satu hari,dia keluar berjalan dengan kawan2 nye..
Apa yang die nampak???
Kekasihnye bersama lelaki lain sedang bermesraan.
Hatinye sungguh kecewa..

Esok nye mereka bergaduh..
Dan hubungan nye trhenti disitu..
Dia mencari aku,aku masih berdiam diri dan tidak ingin berjumpa dgn dia..
Dia menyesal akan tindakan die selama ini..

Esok harinye..
Die tunggu aku depan sekolah..
Die panggil aku..Tapi aku buad2 tak dengar..
Dalam hati aku ingin sangat bertegor dengan nye..
Tapi aku dah berjanji tidak akan gangu hidop die lagi..

Malah die masih tabah mencari aku..
Aku rasekan serba salah,lalu aku yang berjumpe dengan nye selepas habis waktu persekolahan.
Aku mencari nye dirumah..
Ibunye berkate''Dia tak ade dirumah dah 2 hari dah''
Aku terkejot!!

Dah seminggu juge die tak hadir ke sekolah..
Aku risau sangat..
Hari2 aku mencari die..

Bile aku singgah dirumahnye....
Aku lihat....
Ramainye orang,ade kenduri ke?
Lalu aku melangka masuk..
Dan aku lihat ''DIA''
Diselubungi kain putih,dan terbaring..

Aku tergamam!!
Kenapa semua nye jadi pada aku YA ALLAH !!
Kenapa kau ambil die..
Aku menangis sujud pada jenazah sahabat aku itu..

Aku merasakan sangat menyesal seumur hidup aku...
Aku tak sempat nak kate kan yang aku sayang sgt pd die..
Kau pergi tinggalkan aku..
Sampai hati kau kan..

Aku hanye boleh terima takdir yang kau dah tak ade lagi..
Aku berharap kau sejahtera dan aman disisi yang maha Esa..
Aku disini sentiase mendoakan dan meningati kau selalu...

Sehingga sekarang aku masih ingat dan sayang pada kau..
Segalanya ketentuan tuhan ......:[